Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto malinowe z waniliowym zapachem"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 843
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 159
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 843
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 159
Składniki
Maliny i oczyszczone borówki zalej nalewką wiśniową, odstaw na kilkanaście minut. Osącz. Masło stop, ostudź. Do miski wsyp mąkę, sól, cukier, cukier waniliowy, wlej esencję waniliową, wbij jajka, zmiksuj. Wlej mleko i śmietanę kremówkę, połącz. Powoli wlej masło, dobrze wymieszaj.
Okrągłą formę wyłóż papierem do pieczenia, równomiernie ułóż owoce. Zalej ciastem, posyp cukrem trzcinowym. Piekarnik rozgrzej do temp. 175-180°C, piecz ciasto 30-40 minut.
Gdy pod koniec pieczenia wierzch zacznie się mocno rumienić, przykryj folią aluminiową. Lekko ostudź. Ciepłe ciasto możesz posypać cukrem pudrem (ja używam cukru pudru, do którego mam włożoną prawdziwą laskę wanilii, dzięki której cukier ma wspaniały zapach i aromat).
<strong>Czas przygotowania: 45 mi, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie