Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
słodki deser do jedzenia na gorąco łyżeczką
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11258
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4937
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1119
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9796
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1456
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11258
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4937
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1119
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9796
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1456
Składniki
-składniki sypkie wymieszać, 1/3 wysypać na dno żaroodpornego naczynia posmarowanego masłem.-na to wyłożyć rozmrożone owoce leśne oraz pokrojone na małe cząstki lub plasterki jabłka- owoce przysypać resztą sypkich składników- poukładać na wierzchu plasterki zimnego masła
-piec w piekarniku (góra + dół) w temp. 180st, około 40-50min ( w zależności od piekarnika, góra musi być lekko zrumieniona)
Trzeba pamiętać , że nie jest to zwykłe ciasto, nie można pokroić na kawałki! Podawać gorące!