Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto-szachownica na biszkopcie"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 2977
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154598
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 992
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 390
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 2977
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154598
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 992
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 390
Składniki
14 białka ubij na pianę. Dodaj 3/4 szkl. cukru i żółtka, obie mąki, proszek i sodę.
Upiecz jasny biszkopt. Ciemny przygotuj jak wyżej, ale przed pieczeniem wsyp kakao. Oba ciasta przetnij na dwa krążki. Z jednego jasnego i ciemnego krążka ciasta wytnij po 3 kółka.
Masa: z mleka cukru, mąki, jajek ugotuj budyń. Zimny utrzyj z masłem. Cały placek posmaruj masą, ułóż na przemian kółka, krem, kółka, krem, cały placek. Udekoruj, schłodź.
Przygotowuję to ciasto zawsze, kiedy mam więcej czasu. Naprawdę warto!
Porcje 25, : 100 min, Cena:1,60 zł, Kalorie 380Źródło: Bella Relaks