Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto tortowych z biszkoptami budyniowymi. Z bitą śmietanką z jogurtem i czekoladą. Bardzo delikatne i pyszne.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 499
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 946
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 233
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 499
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 946
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 233
Składniki
biszkopt czekoladowy- Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec przesiewać budynie z mąką i proszkiem i już mieszać łyżką. Wylać do blaszki z papierem(30x40). Piec ok. 25 min. w 175*. Z drugim biszkoptem postąpić tak samo.
krem śmietankowo-jogurtowy- Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i schłodzić do letniego.Śmietankę ubić z pudrem cukrem, potem Śnieżką.Dodawać porcjami jogurtu i miksować. Następnie dolewać żelatynę i krótko zmiksować. Na koniec łopatką wmieszać czekoladę. Wyłożyć i rozsmarować na biszkopcie.
Przykryć drugim biszkoptem, odwracając dół do góry.
Ciemne czekolady razem z 4 łyżkami śmietanki, rozpuścić nad parą.Jednocześnie w drugiej miseczce, rozpuścić białą czekoladę z 2 łyżkami śmietanki , też nad parą.Ciemną polewą posmarować górę ciasta, a białą polać w esy-floresy. Schłodzić.