Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto ucierane"
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 485
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 928
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 224
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 485
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 928
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 224
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Białka ubij dodaj cukry i chwilę ubijaj. Dodaj żółtka, a w następnej kolejności olej i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj.
Wylej na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypane bułką tartą. Ciasto delikatnie posyp bułką tartą i wyłóż połówki śliwek.
Piecz około 30 min w temp. 170-180°C.
Porcje 15 Przygot. 60 min Cena 1,20 zł Kalorie 380Źródło: Bella Relaks