Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto ucierane ze śliwkami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
<strong>Przepis przysłała Sylwia Ładyga z Brzegów</strong>
Cukier ubij z jajkami. Dodaj kefir i olej rzepakowy, wymieszaj. Mąkę z proszkiem do pieczenia i cukier waniliowy wsyp do masy, wymieszaj. Śliwki umyj, pokrój na kawałki, wyjmij pestki.
Blachę wyłóż papie rem do pieczenia. Wlej ciasto, przez sitko posyp bułką tartą (2-3 łyżki). Ułóż śliwki skórką do dołu.
Piecz ok. 45 minut w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie