Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto trochę pracochłonne ale końcowy efekt wszystko wynagrodzi :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9864
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9864
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Mąkę posiekać z margaryną ,dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Pozostawić na noc w lodówce. Ciasto podzielić na 6 części. Z białek ubić pianę z 3\\4 szkl cukru, na koniec dodać kisiele. Gotową pianę podzielić na 3 części. Wałkujemy placek nakładając jedną część białek , układamy wiśnie to przykrywamy drugim plackiem i tak pieczemy 3 placki podwójne. Placki pieczemy 20-25 minut w temp 200 stopni.
Budyń ugotować na 3 szklankach mleka, ostudzić. Budyń utrzeć z margaryną i przekładać zimne ciasta wiśniowe. Posypać cukrem pudrem.