Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne, proste ciasto ucierane na śmietanie z brzoskwiniami; w sam raz na letnie dni...
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5047
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154713
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1018
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 431
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5047
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154713
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1018
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 431
Składniki
Margarynę, żółtka i cukier ucieramy na puszystą masę. Dodajemy olej i ekstrakt z wanilii; mieszamy. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy; następnie dodajemy śmietanę. Ciasto delikatnie łączymy z ubitymi białkami.
Tortownicę (20 cm) należy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą, przelewamy ciasto. Pokrojone brzoskwinie obtoczone w mące ziemniaczanej układamy na wierzchu ciasta.
Pieczemy około 50-60 minut w temperaturze 160 stopni, do tzw. suchego patyczka. Przestudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.