Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne i bardzo aromatyczne ciasto z dyni piżmowej z dodatkiem jabłek. I posypane dużą ilością cynamonowej kruszonki.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Składniki
Dynię przekroić , usunąć pestki i upiec .
Gdy dynia jest już miękka wyjąć z piekarnika, ostudzić i wydrążyć.
Na stolnicę wyłożyć dynię i rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Dodać sypkie składniki i zagnieść. Będzie rzadkie. Dodać roztarte z mąką masło i żółtka Dodawać mąkę stopniowo zagniatając ciasto do uzyskania kuli. Będzie to dalej miękkie ciasto, ale da się uformować i przenieść na blaszkę.
Ciasto wyłożyć na blaszkę wyłożoną posmarowanym lekko masłem papierem .
Obrać jabłka, usunąć gniazda nasienne , pokroić na cząstki i wyłożyć na ciasto.
Przygotować kruszonkę: 1/2 kostki masła podobnie objętościowo cukru pudru podobnie objętościowo mąki tortowej 2 łyżki zmielonego cynamonu. Wszystkie składniki połączyć. I posypać kruszonką ciasto.
Wstawić do nagrzanego do temp. 180 stopni piekarnika i piec około 1 godziny.
Ostudzić i zajadać. Jest pachnące, wilgotne i przepyszne. Smacznego!!!