Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i smaczne ciasto na niedzielny deser do kawki.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 508
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 955
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 241
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 508
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 955
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 241
Składniki
Wykonanie: Żółtka jajek, margarynę, cukier, jogurt, i kilka kropel aromatu utrzeć na pulchną masę. Następnie wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać i połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek. Lekko wymieszać łyżką, przelać do przygotowanej foremki, ułożyć na cieście pokrojone obrane gruszki i posypać migdałami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180-190 stopni i piec około 45 minut.