Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z kremem maślanym"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Lukier: 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżki soku i skórka starta z pół pomarańczy.
Ciasto: margarynę stop, ostudź. Białka ubij ze szczyptą soli. Stopniowo dodawaj cukier i żółtka, przesianą mąkę, proszek, margarynę, skórkę startą z pomarańczy i 1/4 soku, wymieszaj. Ciasto wylej na blachę. Piecz 35 min w 180°C. Ostudź, przekrój na dwa placki, nasącz sokiem z pomarańczy.
Krem: margarynę, cukry, mleko i sok z pomarańczy zagotuj. Wsyp mąkę, energicznie wymieszaj. Kremem polej ciasto, przykryj drugim. Schłodź. 3 Lukier: utrzyj. Polej ciasto. Udekoruj.
<strong>Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie