Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, nie pożałujecie... Podbije każdą imprezę!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 836
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 836
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Składniki
CIASTO: Cukier waniliowy, margarynę, 1 niepełną szkl. cukru i 8 żółtek - utrzeć. Dodać mąkę, mleko, proszk - dokładnie wymieszać, dodać 10 dag migdałów. Ciasto rozłożyć na dwie blachy.
BEZA: Ubić 8 białek z 1 i 2/3 szkl. cukru i cukrem waniliowym na sztywna pianę. Na jedno z ciast (surowe) wyłożyć bezę i posypać płatkami migdałowymi. Piec obydwa ciasta ok. 30 min. w 180''C, na zloty kolor.
Galaretki rozpuścic w 600 ml wody. Na ostudzone (czyste) ciasto wyłożyć odsączone, pokrojone ananasy, zalać tężejącą galaretką. Śmietany schłodzić i utrzeć z cukrem pudrem. Gdy galaretka będzie sztywna wyłożyć ubitą śmietanę i przykryć plackiem z bezą. SMACZNEGO!