Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z orzechami"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 680
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 27
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 200
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 52
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 233
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 372
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 680
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 27
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 200
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 52
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 233
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 372
Składniki
Czekoladę pokrusz, włóż do rondelka. Dodaj masło. Wstaw naczynie do garnka z gotującą wodą i rozpuść oba . Wymieszaj i ostudź.
Jajka ubij na puszystą masę z cukrem. Zmniejsz obroty miksera, łyżką wkładaj ostudzoną masę czekoladową. Orzechy włoskie grubo posiekaj i wsyp do ciasta. Wymieszaj.
Formę wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto i wyrównaj wierzch. Piecz 20-25 minut w temp. 200°C.
Ostudź w formie, wyjmij (dnem do góry). Ciasto jest smaczne także na ciepło podane z lodami waniliowymi.
<strong>Przepis przysłała Anna Sinkowska z Chełma</strong>
Porcje 12. 65 min . Cena 1,90 zł. Kalorie 380.Źródło: Bella Relaks