Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto na stół świąteczny.
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 47
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 21
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 42
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 310
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2532
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 47
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 21
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 42
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 310
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2532
Składniki
Przygotowanie: Masło lub margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, olej i proszek do pieczenia wymieszany z mąką. Następnie dodać dobrze ubitą pianę z białek i starannie wymieszać łyżką. Podzielić ciasto na połowę, z jednej połówki odciąć 1/3 ciasta. Do największej porcji ciasta dodać mak i dokładnie wymieszać. Drugą (średnią) wymieszać z kakao a najmniejszą z łyżką kisielu cytrynowego. Formę posmarować tłuszczem i posypać makiem.
Najpierw przełożyć do niej ciasto z makiem, na środku trochę jej rozgarnąć i w zrobione miejsce wyłożyć ciasto z kakao. Także na nim na środku zrobić miejsce na ciasto z kisielem.
Ciasto wstawić do piekarnika i piec około 50 minut w temperaturze 180-190 stopni.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.