Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Czekoladowa pianka"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
65 min • Porcja 318 kcal • Koszt porcji ok. 2,10 zł • Przepis na 12 porcji
Żelatynę zalewam zimną wodą (żeby ją tylko zakryć). Odstawiam, by napęczniała. Szklankę wkładam do garnuszka z gorącą wodą i mieszam.
Masło miksuję z cukrem. Dodaję ser, cały czas masę miksując. Dzielę ją na 3 części. Każdą z cze kolad oddzielnie rozpuszczam w kąpieli wodnej.
Masę serową dzielę na 3 części i do każdej doda ję inną czekoladę, miksuję. Łączę każdą z 1/3 rozpuszczonej żelatyny, miksuję.
W tortownicy układam biszkopty, wylewam białą piankę i odstawiam do lodówki, by stężała. Potem tak samo postępuje z pianką mleczną i gorzką.
Trio czekoladowe – dla prawdziwych łasuchów. Paulina Jakubczak z ZawierciaŹródło: Kobieta i życie