Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowo- karmelowe kulki"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 41
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 67
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 248
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 406
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 41
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 67
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 248
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 406
Składniki
Wrzuć do robota kuchennego 250 g czekoladowych ciasteczek. Przełóż rozdrobione ciastka do dużej miski i dodaj 380 g karmelu z puszki oraz 1/2 szklanki wiórków kokosowych. Wymieszaj dokładnie, tak by się połączyły.
Wyjmuj łyżeczką kawałki masy i w rękach formuj okrągłe kuleczki o wielkości orzecha włoskiego. Żeby masa nie przywierała ci do dłoni, zanurzaj je co jakiś czas w ciepłej wodzie.
Obtocz tak przygotowane czekoladowo-karmelkowe kuleczki w pozostałych wiórkach kokosowych. Następnie włóż przynajmniej na godzinę do lodówki, by kulki mocno się schłodziły.Źródło: Olivia