Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 350
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 571
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1058
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 350
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 571
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1058
Składniki
rozpuść masło, następnie dodaj kawałki czekolady.
Całość podgrzewaj
Białka ubij na sztywną pianę (żółtka odstaw), podczas ubijania stopniowo dodawaj cukier.
Do ubitej piany dodaj żółtka, dokładnie wymieszaj oraz stopniowo wlej rozpuszczoną czekoladę z masłem.
wymieszaj.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia równomiernie rozsmaruj masę
Piecz w temperaturze 180 C (termoobieg) lub 190-200 (bez termoobiegu) przez 10-12 minut
Ciasto wyjmij z blachy i połóż na desce
Śmietankę zagotuj z miodem.
Do śmietanki wrzuć pokruszoną czekoladę
Mieszając, dodaj miękkie masło.
Możesz dodać 20 ml whiskey lub likieru
Masę przelej do miseczki, odstaw
Upieczone ciasto przekrój na 4 części.
Pierwszą część delikatnie posmaruj dżemem.
Warstwę z dżemem przykryj kolejną częścią ciasta
Mazurek wstaw do lodówki mniej więcej na 30 minut.
. Rozpuszczony ganasz wymieszaj
Schłodzone ciasto oblej podgrzanym ganaszem.
Na mazurku możesz też położyć dekoracje z bakalii.