Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 942
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 155
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 942
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 155
Składniki
Każdą galaretkę rozpuść w gorącej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Poczekaj, aż przestygną i włóż do lodówki na godzinę. Następnie pokrój je w kostkę.
Truskawki umyj razem z winogronami i oderwij ogonki. Wyjmij z puszki ananasy i odlej z zalewy lub – jeżeli masz świeży, soczysty owoc – obierz go ze skóry, wytnij twardy środek i pokrój w kostkę. Brzoskwinię również potnij na kawałki.
W szklanych pucharkach lub miseczkach układaj warstwami przygotowane : galaretka pomarańczowa, ananas i brzoskwinia, galaretka czerwona, winogrona i truskawki.
Zimne mleko wlej do wysokiego naczynia, dodaj bitą śmietanę w proszku i zmiksuj.
Gotową masę rozłóż na porcjach i udekoruj melisą.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 200. Stopień trudności: łatwe.
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Telemax