Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny, choć nieco kaloryczny deserek, który polecam wszystkim łasuchom ;)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Nektarynki obrać, zmiksować na mus. Mascarpone zmiksować z jogurtem i łyżką brązowego cukru. Do wysokich szklanek najpierw rozłożyć serek, a następnie rozlać mus z nektarynek.
Truskawki umyć, pozbawić szypułek i zmiksować z pozostałym cukrem na mus. Na warstwie nektarynek rozłożyć czekoladę startą na małych oczkach i przelać truskawki.
Banany obrać, pokroić w plastry i zmiksować z lodami. Lody z bananami rozlać na sam koniec. Wierzch można przyozdobić np. truskawkami :) P.S. Ze względu na zawartość lodów deser dobrze jest zjeść od razu po przygotowaniu ;)