Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i leciutki deser. Nisko kaloryczny:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Pomarańcze sparzyć. Zetrzeć na tarce skórę z pomarańczy na wiórki.
Do garnka wlać około 4-5 łyżek wody, wsypać do tego cukier i wiórki z pomarańczy. Gotować na małym ogniu około 5 minut. Następnie ten syrop odsączyć na sicie.
Z tych pomarańczy, z których starliśmy wiórki wycisnąć sok. Ten sok połączyć z jogurtem i syropem z wiórek pomarańczy. Dodać cukier wanilinowy i żelatynę, Wszystko zmiksować. Przelać do naczynek i wstawić do lodówki na minimum 2 godziny.
Zamiast jogurtu można dać serek mascarpone, żelatynę można zastąpić galaretką pomarańczową.