Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżowiec ze śliwkami i jabłkami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 193
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 674
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 49
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 223
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 358
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 144
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 193
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 674
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 49
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 223
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 358
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 144
Składniki
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu</strong>
Mleko lekko podgrzej, dodaj pokruszone drożdże, cukier i łyżkę mąki, wymieszaj. Rozczyn odstaw na 15 minut. Dodaj resztę mąki, jajko, masło i sól, zag- nieć. Odstaw do wyrośnięcia.
Ciasto wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Śliwki umyj, przekrój na pół, wyjmij pestki. Gruszki obierz, wytnij gniazda nasienne, pokrój na plasterki. Owoce równomiernie ułóż na wyrośniętym cieście. Posyp cukrem waniliowym i płatkami migdałowymi. Piecz ok. 40 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie