Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez miksera z owocami mrożonymi lub świeżymi [pod kruszonką zapraszam po przepis
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 41
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 66
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 247
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 405
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 41
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 66
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 247
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 405
Składniki
Ciasto ; Wbijam jajka do miski i wsypuje cukier cukier, cukier waniliowy lub dowolny aromat i ubijam ręczną trzepaczką do polaczenia składników i wlewam olej Do mąki dodać proszek do pieczenia i po troszku dodaje do mokrych składników mieszam by nie było grudek .Gotowe ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać .
Kruszonka ; z maki cukru i margaryny zagniatam kruszonkę ma być jak stypki mokry piasek .
Na wierzchu ciasta w blaszce ułożyć równomiernie owoce ,u mnie mrożone porzeczki ale mogą być inne owoce mrożone lub świeże po owocach posypać kruszonką .Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 45 minut w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu ,funkcja góra dół Po wyjęciu z piekarnika ciasto posypać cukrem pudrem odstawić do ostudzenia. Po dokładne wykonanie zapraszam na film