Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 3676
Prosty przepis na golonki zapiekane w piwnej marynacie. Tak przygotowane mięs...
Odsłon: 36562
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 114
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 613
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 3676
Prosty przepis na golonki zapiekane w piwnej marynacie. Tak przygotowane mięs...
Odsłon: 36562
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 114
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 613
Składniki
W misce wymieszaj 200 g cukru razem z jajkami, dodaj mleko i aromat waniliowy. Na patelni z pozostałego cukru zrób karmel i wlej do metalowych foremek.
Foremki uzupełnij masą jajeczno-waniliową, wstaw do kąpieli wodnej. Piecz godzinę i 40 minut w 130 st. C. Jeśli masa zaczyna „rosnąć”, zmniejsz temp. do 100 st. C.
Flan jest gotowy, gdy będzie miał gęstą konsystencję. Odstaw do ostygnięcia i serwuj na zimno. Udekoruj masą kajmakową.
Czas przygotowania: 120 minut (bez stygnięcia) 320 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień