Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gniazdka malinowe"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3429
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154624
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 997
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 398
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3429
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154624
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 997
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 398
Składniki
Białka schłodź. Wymieszaj z octem balsamicznym. Ubijaj mikserem, powoli dosypując 1/4 szkl. cukru.
Kiedy piana będzie sztywna i lśniąca, dodaj mąkę ziemniaczaną i delikatnie wymieszaj łyżką.
Blachę z piekarnika wyłóż pergaminem. Narysuj na nim 6 kółek. Posmaruj je grubo masą bezową i zrób łyżką wgłębienia.
Blachę z bezami wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 120–125oC. Susz przez 60 minut. Następnie piekarnik wyłącz i pozostaw bezy, aż zupełnie wystygną.
Maliny przełóż na sitko, poczekaj, aż rozmarzną i ociekną. Następnie zmiksuj je i przetrzyj przez sitko. Mus wymieszaj z pozostałym cukrem, serkiem mascarpone oraz sokiem cytrynowym. Wgłębienia w bezach wypełnij przygotowanym kremem.
Brzoskwinie zmiksuj z syropem, wymieszaj z pistacjami. Polej przygotowane gniazdka i udekoruj wg uznania, np. malinami.Źródło: Naj