Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy zima i święta są tuż za rogiem, warto rozgrzać się jakimś gorącym napojem. Moją ulubioną opcją jest gorąca czekolada, w tym wypadku w wydaniu włoskim.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Czekoladę kroimy na drobne kawałki i wrzucamy do rondelka z odrobiną mleka. Płomień pod rondelkiem powinien być średni.
Dodajemy cukier i kakao i zaczynamy wszystko mieszać aż do rozpuszczenia się czekolady.
W międzyczasie mieszamy skrobię kukurydzianą i z małą ilością mleka.
Kiedy nasza czekolada już się roztopiła, dodajemy resztę mleka (powoli) ciągle mieszając. Naszą mieszankę ze skrobii również dodajemy.
Kiedy wszystko zgęstnieje przelewamy czekoladę do kubka i dekorujemy bitą śmietaną.