Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w przygotowaniu. Doskonałe na deser :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11309
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1144
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9857
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11309
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1144
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9857
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Gruszki osącz z syropu, pozostaw na sicie, aby dobrze ociekły.
Śmietankę wlej do małego garnuszka, dodaj połamaną czekoladę, mieszając trzepaczką, podgrzewaj na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści. Na koniec wymieszaj z koniakiem.
W polewie czekoladowej zanurzaj osączone gruszki. Po dwie połówki układaj na talerzykach deserowych.
Przybierz rozetką bitej śmietany i sosem malinowym oraz listkiem zieleniny. Jeśli masz świeże maliny, możesz nimi udekorować deser. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.