Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11093
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4906
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9614
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11093
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4906
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9614
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, odcisnąć i przesmażyć z masłem, cukrem i cynamonem.
Cukier, żółtka oraz masło utrzeć, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko i pianę ubitą z białek. Podzielić ciasto na dwie części, do jednej dodać kakao.
Foremkę (30X18) wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wylać ciemne ciasto. Na ciemne ciasto wyłożyć przesmażone jabłka i przykryć jasnym ciastem.
Piec ok. 30-40 minut w nagrzanym piekarniku w temp. 220 stopni. Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. SMACZNEGO!