Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jabłecznik inaczej"
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52324
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 220
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52324
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 220
Składniki
Jajka wbić do naczynia i ukręcić z cukrem. Następnie dodać szklankę mąki i dokładnie wymieszać. Rozpuścić margarynę lub masło, podgrzać aż zacznie wrzeć i wlać do ciasta.
Po wymieszaniu dodać drugą szklankę mąki, proszek do pieczenia i zapach arakowy. Całość ukręcić przez ok. 15 minut. Brytfannę lub tortownicę posmarować masłem i posypać mąką.
Jabłka obrać i pokroić w cząstki, usuwając pestki. Do tortownicy wlać 1/4 ciasta i poukładać na nim owoce. Wlać pozostałe ciasto i znów nałożyć na nie owoce. Piec ok. 1 godziny. Po przestygnięciu można posypać cukrem pudrem.
łu</strong>Źródło: Świat Seriali