Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jabłka w cieście z lukrem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1138
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9840
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1138
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9840
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Sposób przyrządzenia: Mąkę zagnieć z margaryną, proszkiem do pieczenia, serkiem i cukrem pudrem. Wstaw na pół godziny do lodówki.
Jabłka obierz, pokrój na połówki lub ćwiartki, wydrąż gniazda nasienne.
Ciasto rozwałkuj. Połowę ułóż w wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Ułóż jabłka (mogą być też gruszki), przykryj drugim ciastem.
Piecz 40 minut w 180°C. 4 Lukier: utrzyj, polukruj gorące ciasto.
<strong>Czas przygotowania: 65 min</strong>
<strong>Ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,20 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie