Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jogurtowiec z nektarynkami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 194
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 675
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 49
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 225
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 359
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 145
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 194
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 675
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 49
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 225
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 359
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 145
Składniki
1Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z 1/2 szkl. cukru pudru. Białka ubij, delikatnie połącz z utartymi żółtkami. Obie mąki i cukier waniliowy wymieszaj, porcjami połącz z masą jajeczną, wymieszaj łyżką. Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz przez 30 minut.
Żelatynę wymieszaj z kilkoma łyżkami zimnej wody. Odstaw, aby spęczniała. Nektarynki umyj, pokrój na cząstki. Serek utrzyj z 1/2 szkl. cukru pudru. Dodaj jogurt. Spęczniałą żelatynę rozpuść, podgrzewając. Śmietanę ubij.
Masę jogurtową wymieszaj z bitą śmietaną oraz żelatyną. Odłóż trochę nektarynek do dekoracji, resztę owoców domieszaj do kremu. Biszkopt rozetnij na dwa placki. Jeden z nich ułóż na spodzie blachy. Rozsmaruj na nim krem z nektarynkami. Przykryj drugim biszkoptem. Lekko dociśnij. Schładzaj przez 3 godziny.
Z reszty cukru pudru oraz soku cytrynowego utrzyj gęsty lukier. Konfiturę podgrzej, przetrzyj przez sitko. Posmaruj nią wierzch ciasta. Oblej je lukrem. Przed podaniem tort udekoruj odłożonymi owocami.Źródło: Naj