Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy, smaczny i orzeźwiający deser.
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 44
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 14
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 35
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 308
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2528
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 44
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 14
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 35
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 308
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2528
Składniki
Zaczynamy od rozmieszania galaretki z wrzącą wodą. Po dokładnym rozmieszaniu odstawiamy do przestygnięcia. Następnie rozlewamy przy pomocy łyżeczki do foremek w kształcie wiśni. Odstawiamy do lodówki by stężały. Jogurt i śmietankę mocno chłodzimy. Ubijamy i przekładamy do pucharków. Wierzch polewamy płynnym miodem lub syropem klonowym. Dekorujemy małymi bezikami i wisienkami z galaretki. Deser jest wyjątkowo smaczny bo lekko kwaskowa masa jogurtowo-śmietankowa świetnie łączy się ze słodyczą miodu i galaretką.