Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kakaowe serduszka z kremem miętowym"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5986
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1027
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 455
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5986
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1027
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 455
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Dwie blachy wyłóż papierem do pieczenia. Przesiej do miski mąkę, cukier i kakao. Dodaj masło. Połącz .
Dodaj mleko i zagnieć ciasto. Podziel je na dwie części. Każdą rozwałkuj na grubość ok. 0,5 cm. Wytnij szklanką krążki. W połowie krążków wytnij w środku serduszko lub kółko. Ułóż wszystkie ciastka na blachach i wstaw do piekarnika na 15 minut.
Zrób krem. Dobrze utrzyj mikserem masło, cukier i aromat miętowy (kupisz np. na www.cafe-chocolate.pl/aromaty). Zamiast miętowego możesz dodać aromat waniliowy.
Przełóż ciasteczka kremem miętowym i podawaj ułożone na paterze oczkiem do góry.
Czas przygotowania: 60 minut • porcja: 306 kcal • koszt: ok. 1,60 zł • dla 4 osóbŹródło: Olivia