Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Zaczynamy od przygotowania sosu z jagód.Garść umytych jagód odkładamy. Resztę jagód wrzucamy do misy i razem ze 100 g cukru pudru i jedną torebką cukru waniliowego rozgniatamy.
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy 400 ml zimnej wody, dodajemy rozgniecione jagody, mieszając doprowadzamy do zagotowania. Studzimy. Do schłodzonego sosu dodajemy resztę całych jagód (kilka odkładamy do dekoracji).
Ubitą na sztywno śmietanę mieszamy z jogurtem, torebką cukru waniliowego i resztą cukru pudru. Pod koniec dodajemy startą czekoladę.
Do czterech pucharów wykładamy warstwami na zmianę obydwa sosy i dekorujemy jagodami.
<strong>Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji około 1,50 zł</strong>
<strong>Wartość odżywcza 1 porcji 486 kcal. Białko 4,2 g. Tłuszcz 23 g. Węglowodany 18 g.</strong>Źródło: Rewia