Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby sprawić by Twoi goście poczuli się wyjątkowo - podaj ten wykwintnie wyglądający i tak samo smakujący deser.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Ugotować budyń na mleku według przepisu na opakowaniu, z dodatkiem masła. Przestudzić. Zmiksować z żółtkami.
Przygotować polewę: czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Mieszając, powoli wlewać gorącą wodę. Przestudzić. Dno 10 pucharków wyścielić biszkoptami. Dodać po łyżce dżemu. Polać zalewą gruszkową wymieszaną z wódką.
Powkładać do pucharków gruszki pokrojone na cząstki. Przykryć kremem budyniowym, polać polewą czekoladową. Całość odstawić w chłodne miejsce. Przed podaniem posypać cukrem i skarmelizować go, podpalając zapałką.