Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto wykonamy w ekspresowym tempie. Niespodziewani goście będą zachwyceni.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 498
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 945
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 231
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 498
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 945
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 231
Składniki
Każde ciastko polewamy łyżką mleka i lekko rozprowadzamy po nim. Polane herbatniki układamy w formie (21 X 21 cm.). Gdy już zapełnimy formę , herbatniki pokrywamy warstwą masy krówkowej , a na nią wykładamy następną warstwę ciastek. Teraz pędzelkiem maczanym w mleku lekko nawilżamy herbatniki. I znów kładziemy warstwę masy krówkowej. Orzechy grubo siekamy i rozsypujemy po cieście. Krem karpatkowy wykonujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i dodajemy 2 łyżki soku z cytryny. Na orzechu wykładamy krem , wyrównujemy boki i oprószamy kakaem.