Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto kakaowe z budyniem i jabłkami to świetne ciacho do kawy czy herbaty. Idealnie słodkie z kwaskowatymi jabłkami i delikatnym budyniem.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Przygotowujemy kruche kakaowe ciasto. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia i kakao. Następnie dodajemy masło, jajka, cukier puder i zagniatamy szybko ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części, zawijamy w folię spożywczą i chowamy do lodówki. Budyń przygotowujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Z 500 ML mleka odlewamy pół szklanki. wsypujemy proszek budyniowy i cukier dokładnie mieszamy. Pozostałe mleko doprowadzamy do wrzenia, gdy już zacznie się gotować wlewamy budyniową mieszankę. Gdy zacznie bulgotać zestawiamy z ognia i pozostawiamy do wystudzenia. Jabłka obieramy i kroimy w ósemki. Blaszkę 33×20 wykładamy papierem do pieczenia. Następnie wykładamy jedną część kakaowego ciasta. Na ciasto wykładamy pokrojone jabłka, kolejno wykładamy ostudzony budyń. Na koniec wykładamy drugą część ciasta. Możemy je zetrzeć na tarce. Kruche ciasto kakaowe z budyniem i jabłkami wkładamy do piekarnika na środkową półkę. Pieczemy 45-50 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni góra dół.