Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest miękki , jak to zwykle bywa ze jabłecznik jeat dobry na drugi dzień , akurat tym można się delektowac zaraz po upieczeniu, polecam
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9110
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9110
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
margarynę , mąkę z proszkiem , póżniej dodac żółtka utarte z cukrem śmietanę i cukier waniliowy, wyrobic miękkie ciasto , ma odstawac od reki .Włozyc do lodówki na 0.5 godz
podczas gdy ciasto jest w lodówce , przygotowujemy jabłka :obieramy ,ścieramy na tarce o grubszych oczkach , wyciskamy z lekko z soku , nastepnie mieszamy z cukrem waniliowym i bułką tartą lub cynamonem
Ciasto wyciągamy z lodówki dzielimy na 2 cześci jedną rozwałkowac i dac na duża blaszkę , układamy przygotowane jabłka i dajemy 2 cześc rozwałkowanego ciasta, można wierzch nakłóc kilka razy widelcem
Pieczemy w temp 190 stopni przez ok, 40 min. Gdy gotowe udekorowac pudrem lub jak wyżej na zdjęciu wg uznania