Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste do wykonania lody na mleku skondensowanym
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Puszkę mleka schłodzić przez noc w lodówce lub przez 2 godziny w zamrażarce.
Umyte truskawki pokroić na kawałki, wymieszać z brązowym cukrem i sokiem z cytryny. Usmażyć na patelni na dużym ogniu, często mieszając. Im większa patelnia tym lepiej ( sok szybko odparuje z truskawek, a owoce się nie rozpadną ). Usmażone truskawki wystudzić.
Schłodzone mleko ubić mikserem na pianę ( ok 2 minuty ), pod koniec ubijania dodać cukier puder. Wymieszać z truskawkami. Włożyć do zamrażarki na kilka godzin. Przez pierwsze 3 godziny , mniej więcej co 30 minut, masę przemieszać energicznie łyżką żeby lody były bardziej puszyste i nie tworzyły się kryształki lodu.