Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
CIASTO:do wysokiego naczynia wsypać-cukier,kokos,suchy mak,mąkę i proszek do piecz. wymieszać dokładnie,następnie cieniutkim strumieniem wlać margarynę i wymieszać mikserem na gładką masę.Białka ubić na sztywno i dodać do utartej masy,łyżką delikatnie mieszamy.Gotowe ciasto wylać na formę 25/40 wyłożoną papierem.Piec 20-25 min w 180st.
MASA:ugotować budyń z cukrem,do gorącego dodać suchą galaretkę i wymieszać .Budyń ostudzić i dodać porcjami do utartej margaryny.
Ciasto makowe na sonczyć ponczem, trochę zostawić do biszkoptów. Na ciasto wylać budyń rozsmarować równo, namoczone biszkopty ułożyć obok siebie lekko wciskając w masę-ciasto polać polewą. SMACZNEGO