Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 65
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 71
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 374
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2588
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 65
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 71
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 374
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2588
Składniki
Mak opłukac, zalac wrzącą wodą i gotowac 15 minut na małym ogniu.Osączyc, dwukrotnie zemlec w maszynce. Rodzynki sparzyc.Żółtka oddzielic od białek, utrzec z cukrem do białości. Wsypac bułkę tartą, dodac zmielony mak, rodzynki i kilka kropel aromatu migdałowego, masę dokładnie wymieszac. Białka ubic na sztywno. Pianę dodac do masy delikatnie wymieszac łyżką. Dno formy natłuścic i wysypac bułką tarta, a boki wyłożyc pergaminem.Nałożyc ciasto wyrównac.Piec 40-50 minut w temperaturze 180 stopni.