Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Skrobia z manioku w formie kuleczek, lekkostrawna, hipoalergiczna. Zrobiłam ją z kakao i malinami ale można dodać dowolne owoce sezonowe luk mleko roślinne.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 942
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 155
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 942
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 155
Składniki
Pół szklanki kuleczek tapioki namoczyć w dwóch szklankach zimnej wody, najlepiej na noc, gdy gotujemy ją rano. Namoczoną tapiokę przelać do garnuszka i zagotować ciągle mieszając. Jeśli jest za gęsta dolać wody. Powinna się ładnie rozkleić. Odlać połowę tapioki i wymieszać z kakao, po czym przelać do dwóch pucharków. Do pozostałej tapioki dodać maliny i zagotować. Przelać na kakaową masę gdy lekko stężeje. Udekorować malinami. Można dodać miód, ksylitol lub cukier, ale maliny i kakao dają fajny delikatny smak.