Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak zrobione kuleczki doskonale sprawdzają się jako prezent.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Składniki
200g gotowego marcepanu 100 g gorzkiej czekolady 5 łyżek śmietanki 30% 1 łyżka cukru Z tych składników robimy czekoladową polewę. czyli; wszystko razem łączymy i podgrzewamy az do rozpuszczenia w wodnej kapieli. Marcepan kroimy na 16 równych kawałków. Formujemy kulki. Każdą kulką nabijamy na długą wykałaczkę i maczamy w czekoladzie. Obtaczamy w wiórkach kokosowych, kakale, maku ... .
Wykałaczki z gotowymi kulkami wbijałam w główkę kapusy i na niej schły. Po godzinie były już gotowe i ułozyłam jej w foremkach. Polecam i życzę smacznego :)