Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie od razu po upieczeniu
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 330
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 556
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1035
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 330
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 556
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1035
Składniki
Umieszczamy wszystkie składniki w misie i zagniatamy ciasto. Formujemy kulę. Odkrawamy z niej część i wałkujemy do grubości około 4-5mm. Wykrawamy pierniki. Surowe pierniczki układamy na blaszce i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni około 8 min( w piekarniku elektrycznym) Proponuję dostosować czas do swojego urządzenia. Udekoruj np. lukrem królewskim, przepis na blogu.
Z tej porcji otrzymałam około 50 pierniczków średniej wielkości. Pierniczki może wykrawać od razu na dociętym kawałku papieru do pieczenia, który później przeniesiesz na blachę.