Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Migdałowe trufelki w kokosie"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11298
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11298
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Składniki
Czekoladę podziel na kostki. Włóż do miseczki, ustaw na garnku z gotującą się wodą. Mieszając, rozpuść w kąpieli wodnej. Odstaw na chwilę do przestudzenia.
Migdały włóż na chwilę do wrzątku. Odcedź, obierz ze skórek. Drobno posiekaj. Masło utrzyj na puszystą masę. Dodaj stopioną czekoladę i migdały, dokładnie zmiksuj. Masę wstaw do lodówki na około 2 godziny.
Z schłodzonej masy uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Każdą dokładnie obtocz w wiórkach kokosowych. Gotowe trufelki wstaw na ok. 30 minut do lodówki.
Czas przygotowania: 25 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie