Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Migdałowy biszkopt z kremówką"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
<strong>Przepis przysłała Joanna Święcicka-Łupinieca z Głuchołazów</strong>
Biszkopt: białka oddziel od żółtek, ubij na sztywną pianę. Ubijając, dodawaj stopniowo żółtka i cukier. Wsyp zmielone migdały, delikatnie wymieszaj. Ciasto wlej do formy o średnicy 28 cm. Piecz 12-15 min w temp. 180°C, aż biszkopt się zarumieni. Ostudź.
Nadzienie: śmietanę kremówkę ubij (ew. możesz posłodzić). Biszkopt posmaruj dżemem, na nim rozsmaruj ubitą śmie tanę. Udekoruj owocami.Źródło: Chwila dla Ciebie