Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli do tej pory wydawało ci się, że miodownik to bardzo trudne do zrobienia ciasto, mamy dla ciebie przepis, który odmieni twoje życie. Miodownik dla leniwych udaje się za każdym razem, a dodatkowo nie wymaga wiele wysiłku. Wymieszaj składniki, a cała reszta to już pestka. Z pewnością na stałe wejdzie do twojego kulinarnego repertuaru.
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 62
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 38
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 67
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 362
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2580
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 62
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 38
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 67
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 362
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2580
Składniki
Wszystkie składniki ciasta włóż do miski, zagnieć. Podziel na 3 części. Upiecz 3 placki w dużej keksówce natłuszczonej masłem i oprószonej bułką tartą. Trzymaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
Przygotuj krem. Wyciśnij sok z pomarańczy, odlej 1/4 szklanki. Większą część soku podgrzej, z pozostałym wymieszaj mąkę. Wlej zawiesinę do podgrzanego soku. Cel to uzyskanie gęstej masy. Dodaj masło i odstaw do przestudzenia. Następnie zmiksuj krem z masą marcepanową, tak aby uzyskać gładką masę.
Przełóż placki. Pierwszy posmaruj dżemem i wyłóż na niego połowę masy marcepanowo pomarańczowej. Ułóż na niej drugi placek i posmaruj dżemem, wyłóż resztę masy i przykryj ją trzecim plackiem.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj masło i olejek migdałowy. Polewą polej ciasto. Miodownik dla leniwych powinien się dobrze schłodzić w lodówce - najlepiej przez całą noc.