Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muffinki jagodowe"
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 503
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 955
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 238
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 503
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 955
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 238
Składniki
Wymieszaj dokładnie wszystkie suche . Oddzielnie wymieszaj jogurty, olej, 3 krople aromatu, miód, mleko, aromat i jajko.
Połącz suche i mokre, tak, aby powstała jednolita masa. Dodaj owoce i delikatnie wymieszaj, tak aby ich nie pognieść. Do foremek na muffinki włóż papilotki lub nasmaruj je masłem.
Nakładaj ciasto łyżką do foremek do 2/3 wysokości.
Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 200 st. C przez ok 15-20 min (do suchego patyczka). Studź w foremkach.
Czas przygotowania: 45 minut 230 kcal/1 babeczka.Źródło: Tele Tydzień