Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Jaja zmiksować z cukrem. Następnie dodać mleko, olej, mleko w proszku i całość wymieszać. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, połączyć. Na końcu dodać pokrojoną w drobną kostkę białą czekoladę, wymieszać.
Ciasto nakładać do papilotek do 2/3 wysokości. Piec w temp. 175 stopni przez ok. 25-30 min. Czekoladę na polewę rozpuścić ze śmietanką w kąpieli wodnej i polewać ostudzone muffinki. Wierzch posypać cukierkami czekoladowymi. Smacznego!