Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muffinki podwójnie czekoladowe"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
Czas przygotowania 70 minut. Cena jednej sztuki 1 zł
Całe jajka ubijamy z cukrem, dodajemy cukier waniliowy, wlewamy kwaśną śmietanę i ubijamy jeszcze 5 minut.
W osobnej misce mieszamy przesianą mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Całość wsypujemy do ubitej masy jajecznej. Dolewamy mleko i olej. Mieszamy. Na koniec dodajemy obydwie czekolady starte na tarce.
Foremki do babeczek wykładamy papilotkami lub, jeśli ich nie mamy, natłuszczamy i prószmy mąką. Napełniamy ciastem i wkładamy na około 25 minut do piekarnika nagrzanego do 180oC.
Wartość odżywcza 1 sztuki 179 kcal Białko 2,5 g/Tłuszcz 8 g/Węglowodany 33 gŹródło: Rewia