Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i bardzo łatwe w wykonaniu. przepis podstawowy.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 416
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 88
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 164
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 122
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 416
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 88
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 164
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 122
Składniki
Jajka ubić z mlekiem i olejem.
Mąkę połączyć z cukrami, proszkiem do pieczenia, cynamonem i szczyptą soli. Dodać do masy z jajek.
Foremkę do muffin wyłożyć papilotkami, wlać masę do 3/4 wysokości formy. Piec przez 20min w temp. 180*C.
Uwaga: muffiny wychodzą bardzo mało zarumienione; muffinki można piec z jagodami lub z kawałkami drobno posiekanej czekolady:) Dekorować dowolnie. Masa wystarcza na 12 muffinek